Home   Blog   Sådan spiller du Australsk Fodbold

Sådan spiller du Australsk Fodbold

Cricket, Australsk fodbold (AFL), rugby og hestevæddeløb er blandt de sportsgrene, som var de første organiserede sportsgrene Australien. Alle fire discipliner er stadigvæk relevante i det moderne Australien. Australsk fodbold og hestevæddeløb er de sportsgrene med flest tilskuere til deres begiveheder og vi kan også se populariteten i den statistik for, hvor mange der vælger at lave australsk fodbold eller heste betting.

Australsk fodbold eksisterer også i Danmark, men ikke i ligeså store omfang. Derfor gennemgår vi i denne artikel hvad du skal vide og hvordan du kommer i gang med at spille, hvis du har interesse i sporten.

Hvilke elementer er der i Australsk fodbold?

Australsk fodbold har fundet inspiration i europæisk fodbold, rugby og håndbold, men det er også en sportsgren, som har unikke specialiteter, der ikke findes i andre sportsgrene. Australsk fodbold bliver tit sammenlignet med håndbold i forbindelse med den fysiske kontakt og det siges at australske fodboldspillere tit har de samme egenskaber, som de bedste håndboldspillere. Det er den perfekte kombination af noget, som du muligvis kender fra idrætstimerne med noget nyt, der vækker interessen.

Hvor mange spillere er der i Australsk fodbold?

Australsk fodbold er en social sport med 18 spillere på hvert hold. Det er ikke kun socialt på grund af de mange spillere, men også den fælles venlige tilgang til at holde sport og venskab adskilt. Begge hold kan sagtens finde på at drikke øl sammen efter kampen, selv når det er gået hårdt til på banen.

Hvordan er banen designet i Australsk fodbold?

Denne sportsgren bliver spillet på en oval bane med en oval bold. Banen er mellem 135 og 185 meter lang samt mellem 110 og 155 meter bred, da der jo skal være plads til alle spillerne.

Hvordan scorer man mål i Australsk fodbold?

Målet i Australsk fodbold er designet med fire lodrette stolper, et i hver ende. Der er mål, når den ovale bold bliver sparket gennem de to stolper i midten, dog må den ikke blive rørt undervejs.

Er tackling tilladt?

Ja, du må tackle og blokere, så længe det forgår under skulderhøjde og over knæene. Men bare rolig, der er ikke mange skader i sportsgrenen. Dette skyldes det strenge regelsæt, som folk overholder for at passe på sig selv og hinanden. Derudover resulterer regelbrud også i lange straffe i form af karantæne.

Hvordan startede Australsk fodbold i Danmark?

Sporten begyndte i Danmark i 1991, da en australier havde slået en annonce op i Amagerposten og dermed samlet en lille flok københavnere, der ikke var bange for at prøve sporten af. I dag er der ca. 300 voksne og 100 børn, som spiller australsk fodbold og det er en sportsgren for både drenge og piger.

Hvordan kan man spille australsk fodbold i Danmark?

Dansk Australsk Fodbold Liga organiserer australsk fodbold på professionelt niveau i Danmark. Nogle af de bedste klubber i Danmark er Copenhagen Barracudas, Farum Cats og Odense Lions, og du kan nemt begynde med at lære australsk fodbold i de klubber, ved at kontakte klubberne på deres hjemmesider.

Skriv et svar

Get Best Services from Our Business.