Home   Blog   De bedste Australian Football spillere i verden

De bedste Australian Football spillere i verden

AFL i Australien er verdens bedste liga inden for australsk fodbold, hvilket forhåbentligt ikke kommer som en overraskelse for de fleste. Derfor er det heller ingen overraskelse at de fleste af de bedste i verden kommer fra Australien. I denne artikel kaster vi et blik på de bedste Australian Football spillere både inden- og udenfor Australien.

De bedste spillere i AFL

Patrick Dangerfield og Nat Fyfe er nærmest AFL svaret på rivalopgøret mellem Lionel Messi og Cristiano Ronaldo, som mange kender fra europæisk fodbold. Men Dangerfield og Fyfe spiller i den helt anden del af verden i de australske byer Fremantle og Geelong. De to spillere kæmper år efter år om titlen som den bedste AFL spiller og lige nu er Dangerfield den bedste mens Fyfe indtager andenpladsen.

Internationale spillere i AFL

Men der findes også gode spillere, som er født uden for de australske grænser, der til dagligt spiller i AFL. Her er de fem bedste aktive spillere på nuværende tidspunkt (i tilfældig rækkefølge):

  • Shane Savage (New Zeawland): Savage blev født i Kiwi-landet, men han flyttede til Australien i en ung alder. Med sine 16 mål topper han listen for fleste internationale mål blandt de nuværende aktive spillere.
  • Pearce Hanley (Irland): Hanley er den nuværende AFL internationale spiller med flest noterede kampe. Gold Cost fodboldspilleren har spillet omkring 50 kampe.
  • Majak Daw (Sudan): Sudan er en interessant spiller at følge, da han flygtede sammen med sin familie fra borgerkrigen i Sudan og derefter blev han den første AFL spiller nogensinde fra Sudan, da han blev valgt af North Melbourne, hvor han stadigvæk spiller i dag.

De bedste skandinaviske AFL spillere

Der er endnu ingen danske spillere, som har været i en AFL klub ”Down Under”. Men Skandinavien har været repræsenteret i kængurulandet, da Kris Massie spillede i en periode på 11 år i henholdsvis Carlton og Adelaide. Derefter var svenskeren træner i Glenelg Football Club i en kort periode på to år. Det skal også nævnes at danske Mikkel Kjøge, spiller i Port Melbourne Boroughs, som er den victorianske fodboldliga (VFL), som er den næstbedste liga i AFL i Australien.

Den bedste danske AFL spiller er Mikkel Norlander og selvom han ikke har spillet ”Down Under”, så har han stensikkert viden til at kunne sidde på trænerbænken. Norlander har spillet AFL kampe i Danmark i mere end 20 år og i denne periode er det blevet til mere 232 kampe pr. januar 2018. Norlander bliver kun overgået af Andreas Svensson, som har spillet 258 kampe. Men Norlander overgår Svensson og alle de andre, når det kommer til flest mål. Farum Cats spilleren har scoret 743 mål per januar 2018 og den næste på listen er Erik Krolmark med 651 mål.

Skriv et svar

Get Best Services from Our Business.