Home   Nyheder   Aarhus Bombers er kommet tilbage i rampelyset

Aarhus Bombers er kommet tilbage i rampelyset

Ligesom at bingo er kommet tilbage i rampelyset med bingo nyheder, som er umulige at undgå, som fx nyhederne om en Bingosjov bonuskode 2018, så er Aarhus Australian Football også kommet tilbage i rampelyset.

Bag om Aarhus Bombers

Aarhus Australian Football startede tilbage i 1996, efter nogle gutter med interesse i australsk fodbold mødtes på den lokale australske bar Billabong Bar. Året efter blev Aarhus Bombers en del af den danske liga for australsk fodbold – DAFL og den århusianske klub opnåede mange gode resultater og sejre i næsten et helt årti.

Desværre mistede Aarhus Bombers mange spillere og de bedste fortsatte med at spille i andre jyske klubber som fx Aalborg Kangaroos, Jutland Shinboners og Randers Dockers. Selvom at klubben aldrig lukkede helt ned, så forsvandt århusianerne fra DAFL.

Gendannelsen af Aarhus Bombers startede på Fyn

I 2018 har det været muligt at gendanne klubben og få århusiansk australsk fodbold tilbage i rampelyset, takket været frivillige hjælpere og donationer. Derudover er tidligere Aarhus Bombers spillere gået sammen med DAFL organisationen for at få klubben til at bombe på ny. Det hele startede faktisk med Morten Merhøj, som på nuværende tidspunkt spiller for Odense Australian Football.

Det er også Odense, som bliver den første modstander, når Aarhus Bombers skal på banen på ny igen. Merhøj har nemlig organiseret en ny division ved navn DAFLX Division West, som består af Aarhus Bombers, Odense Killer Jaws, Odense Slayer Claws og Odense Thunder Roars.

Merhøj fik ideen til divisionen, da der er mange personer, som har interesse i at dyrke australsk fodbold i Odense, men de kan naturligvis ikke alle sammen være en del af den bedste liga, som er DAFL. Det handler i bund og grund om at der er for mange spillere, men de spillere har endnu ikke så mange talenter til at der kan dannes to professionelle hold på Fyn, som vi fx har set med Australsk Fodbold i København og Nord for København med Copenhagen Barracudas og Farum Cats.

De fire hold i DAFXL Divison Vest vil konkurrere på ugentlig basis i løbet af sæsonen, hvor målet er at ende på førstepladsen og dermed vinde mesterskabet. Det kan godt være at med de mange Odense hold at der er større chance statistisk for at titlen ender op på Fyn, men der er ingen tvivl om at Aarhus Bombers er den helt store stjerne i denne turnering.

International interesse i DAFLX Division Vest

Dette kan blot være begyndelsen på et kæmpe projekt, da der er mange interesserede fra hele Danmark som vil følge den nye DAFLX Division Vest helt tæt på, for at se hvordan det går. Der er mange andre danske klubber, som kan bygge ovenpå lagkagen ved at tilføje nord, syd eller øst. Faktisk er der mange mennesker fra over hele Europa samt ”Down Under” i Australien, som vil følge den nye DAFLX Division Vest, for at se hvordan den fungerer ved siden af de allerede eksisterende turneringer, som der er over hele verdenen.

Skriv et svar

Get Best Services from Our Business.