Home   Blog   Tre Sjove Fakta om Australsk Fodbold

Tre Sjove Fakta om Australsk Fodbold

I denne artikel kan du læse tre sjove fakta om Australsk Fodbold, som du måske ikke kendte til før. Hvad er træskeen? Hvem har haft længst karantæne? Hvorfor var Australsk Fodbold bandlyst fra fjernsynet i 1960? Det kan du få svar på lige her.

Taberne får en ske af træ

I Australian Football League (AFL) får holdet på sidstepladsen den ironiske pris “træskeen”. Skeen findes ikke fysisk set ud over de træskeer, som modstanderens fans tager med til stadion for at drille. Men der findes bookmakere, som giver dig mulighed for at vædde på ”wooden spoon” i AFL.

For at opnå succes med dit væddemål skal du forudsige hvilket hold, der slutter i bunden af tabellen. Måske kan det være en god ide at vædde på at træskeen ender hos St. Kilda. Melbourne holdet har vundet træskeen 27 gange i historien hvilket er en (uheldig) rekord. Dog har det set bedre ud for St Kilda i den seneste tid, da de har undgået træskeen siden 2014. Essendon tog den i 2016 og Brisbane Lions endte med træskeen i 2017 mens Carlton fik en træske såvel i 2015 som i 2018.

Carlton Football Club var ellers den AFL-klub som undgik træskeen længst tid efter klubbens grundlæggelse. ”The Blues” blev grundlagt i 1864 men de endte først med træskeen i 2002. Siden da er det blevet til i alt fem styk hvor to af dem altså er havnet i klubben inden for det seneste årti.

Seks forseelser førte til 89 ugers karantæne

Tilbage i 1925 overtrådte North Melbourne spillerne Fred Rutley reglerne seks gange i løbet af en enkelt kamp. Dette skete i kampen mod Geelong og det hele resulterede i en 89 ugers (1,7 år) karantæne.

Rutley holder dog ikke rekorden for den længste karantæne. Den ”ære” holder de to tidligere Carlton spillere Alex Lang og Drog Fraser, som blev fundet skyldige i bestikkelse i 1910 og dette førte til en 99 ugers (1,9 år) karantæne til hver.

Australsk Fodbold var bandlyst fra fjernsynsudsendelser i 1960

Tilbage i 1957 blev Australsk Fodbold vist for første gang på fjernsynet da det var kendt som Victorian Football League (VFL). Dengang var det kun det sidste quarter af kampen, som kunne blive vist i fjernsynet men derfor kæmpede flere Tv-stationer om rettighederne til at vise forskellige kampe.

Det skulle man tro ville udvide mulighederne for at se Australsk Fodbold i fjernsynet, men faktisk gik det den modsatte vej. Bestyrelsen mente at Victorian Football League i fjernsynet førte til mindre publikum ved kampene og derfor var det ikke tilladt at sende Australsk Fodbold i fjernsynet i hele 1960. I dag er det dog et anerledes billede og du har nu mulighed for at se hele kampe i TV’et.

 

Comments are closed.
Get Best Services from Our Business.