Home   Blog   Hvad er forskellen mellem rugby, australsk og amerikansk fodbold?

Hvad er forskellen mellem rugby, australsk og amerikansk fodbold?

En af de grundlæggende sten, når det kommer til at blive ekspert i en sportsgren er at kende til reglerne, historien og forskellene sammenlignet med andre sportsgrene. I denne artikel kaster vi et blik på forskellen mellem rugby, australsk fodbold og amerikansk fodbold. Dette bør også kunne hjælpe dig, hvis du kaster dig ud i fx online betting med bet365.

Hvornår startede rugby?

Rugby siges at været blevet opfundet i Warwickshire i England i 1823. Dette skete på Rugby School hvor William Webb Ellis beslutttede at samle en bold op og løbe med den. Det er svært at bevise at det er Webb Ellis er grundlæggeren af rugby, men han er i hvert fald anerkendt inden for sportsgrenen. Rugby VM-trofæet er nemlig opkaldt efter William Web Ellis.

Hvornår startede amerikansk fodbold?

Amerikansk fodbold blev udviklet på de amerikanske universiteter i slutningen af 1800-tallet inspireret af rugby og fodbold. Den første amerikanske fodboldkamp blev spillet mellem Harvard og Yale den 13. november 1875. På daværende tidspunkt mindede sportsgrenen mest om rugby. Fx gav et field goal fem point, et touchdown gave fire point og fremadrettede kast blev først tilladt i 1906. Kort tid efter blev det besluttet at field goal gav tre point og et touchdown gav seks point. Walter Camp er kendt som sportens fader og det ældste eksisterende hold er Arizona Cardinals, der startede ud som Morgan Athletic Club i Chicago i 1899.

Hvornår startede australsk fodbold?

Australsk fodbold minder om rugby, da det er en afart af det. Det kan til dels også minde om amerikansk fodbold, men australsk fodbold har sine egne regler. De første regler for australsk fodbold blev offentliggjorde i storbyen Melbourne i 1859. Derfor stammer det fra omtrent samme tidsperiode som rugby.

Forskel på banen

I amerikansk fodbold er banen 110 meter lang og 49 meter bred. Banen er også 100 meter lang i rugby, men den er 70 meter bred i stedet. I Australsk fodbold har banen til gengæld en oval form og længden kan variere mellem 130 og 185 meter, mens bredden kan variere mellem 110 og 155 meter.

Hvor mange spillere må komme på banen

I amerikansk fodbold er der 11 spillere på banen, mens der er 15 spillere på banen i rugby og svimlende 18 spiller på banen i australsk fodbold. Dette er ikke den eneste forskel, når det kommer til truppen. I amerikansk fodbold må trænere skifte så mange spillere ud som han/hun ønsker, mens der er tre udskiftninger i australsk fodbold og syv udskiftninger i rugby.

Hvor lang tid der spilles

For at kunne gætte sig frem til resultatet af en kamp er det essentielt at vide hvor lang tid spillerne skal være på banen, lige meget om de er 11 eller 18 mænd på banen ad gangen. Igen er der store forskelle. I amerikansk fodbold spilles der fire quaters af 15 minutter hver, mens der i australsk fodbold er fire quaters af 20 minutter hver. Rugby er delt op i to halvege med 40 minutter hver.

Skriv et svar

Get Best Services from Our Business.