Home   Blog   De 10 bedste AFL-spillere nogensinde

De 10 bedste AFL-spillere nogensinde

Hvordan bliver man god til AFL? Det kan du blandt andet blive ved at lære om de bedste i sportens historie. Du kan også benytte denne information til at bette på AFL, hvilket er relevant når du vælger at læse fx en anmeldelse af 888sports bonus. I denne artikel kan du læse om de 10 bedste AFL-spillere nogensinde. 

Leigh Matthews

Leigh Matthews anses som værende den bedste AFL-spiller i historien. Matthews var en frygtet mand på banen hvor han brugte sin stærke fysisk til at vinde bolden. Han spillede i 16 år hos Hawthorn, hvor han nåede op på 332 kampe og 915 mål. Senere blev han nævnt som den bedste AFL-spiller i det 20. århundrede og derfor topper han denne liste.

Ted Whitten 

Whitten havde øgenavnet “Mr. Football”, da han spillede hos Footscray hvor han nåede op på 321 kampe og 360 mål. Whitten var stor modstander af ”drop kick”, som ikke længere er en del af sporten. Mr. Football var stadigvæk en stor del af AFL-verden indtil han døde i 1995. 

Gary Ablett Senior

Gary Ablett Senior var kendt som intet mindre end ”Gud”. Ablett var både hård og talentfuld. Ablett spillede både for Geelong og Hawthorn i løbet af sin karriere og det var som Hawks-spiller at han blev kåret til den bedste spiller i årets grand finale i 1989. 

Dick Reynolds

Dick Reynolds spillede for Essendon som ruck rover eller half forward. Her nåede han op på 321 kampe og 442 mål i karrieren hvor han blandt andet vandt tre Brownlow medaljer. 

Wayne Carey 

Wayne ”King” Carey blev kåret til AFL superstar i halvfemserne. I løbet af sin karriere nåede han op på 272 kampe for henholdsvis North Melbourne og Adelaide. Carey nåede at score intet mindre end 727 mål. 

Ian Stewart

Ian Stewart scorede måske ikke lige så mange mål som Kong Carey, men han var stadigvæk en dygtig spiller. Stewart spillede for klubberne St Kilda og Richmond hvor han samlet set nåede op på 205 kampe. Her blev det til 80 mål, men det handler ikke altid om at score mange mål. Steward vandt tre Brownlow medaljer og to ligaer i 1960erne og 70erne. Derfor blev han også senere optaget i AFL hall of fame. 

Gary Ablett Junior

Man ser ofte at efterkommere af succesrige sportsmænd og kvinder har svært ved at leve op til deres efternavn, men det er ikke tilfældet med Gary Ablett Junior. Han er søn af AFL-Guden Gary Ablett Senior. Ablett Junior nåede samlet set op på 278 kampe hos klubberne Geelong og Gold Coast. 

Haydn Bunton

Bunton blev født i Albury, i New South Wales, som er kendt for rugby, men Bunton valgte AFL i stedet og det er vi mange, der er glade for. Bunton nåede at spille 119 kampe for Fitzroy hvor han scorede 207 mål. 

Graham “Polly” Farmer 

Det kan godt være at Graham kun rundede lige over 100 kampe i løbet af sin tid hos hos Geelong, men hans spil i de få kampe var alligevel med til at gøre ham til en legende.

John Coleman

Enhver AFL-spiller der scorer 537 mål i 98 kampe er en legende. Her taler vi om John Coleman, som sagtens kunne have nået at score flere mål hos Essendon, hvis det ikke havde været for en knæskade. 

Skriv et svar

Get Best Services from Our Business.