Home   Nyheder   Alt om AFL Europamesterskabet 2019

Alt om AFL Europamesterskabet 2019

Senere på året er London vært for AFL Europe Championship, som er den primære europæiske AFL-begivenhed. Dette er anden gang i træk at den engelske hovedstad er vært for mesterskabet og i denne artikel kan du læse alt om det. Her kan du blive forberedt, så du kan spille med fx  asianhandicap.dk på kampene. 

Generel information om AFL Europe 2019 

Begivenheden finder sted mellem den 9. og 12 oktober 2019. Først og fremmest er der Carnival Round onsdag den 9. oktober, derefter er der semifinaler torsdag den 10. oktober og til sidst er der finaler lørdag den 12. oktober 2019. 

Der er tale om en nyere turnering, der fik debut i august 2010 hvor Sverige og Danmark var værter for det europæiske mesterskab. Mesterskabet bliver afholdt hvert tredje år, hvilket er lidt pudsigt, hvis man sammenligner med andre sportsgrene, der typisk gentager mesterskaber enten hvert år, hvert andet år eller hvert fjerde år. Vi er kun stødt på AFL, som har et mesterskab, der vender tilbage hver tredje år.

Kampene vil blive spillet på to baner ved Wimbledon Park. AFL England forventer en fantastisk stemning og derfor kan du passende rejse til London for at opleve nogle af kampene. Længere nede vil du kunne læse at Danmark ikke var med til det seneste mesterskab i 2016. 

Vi har søgt, men vi har ikke kunnet finde ud af om Danmark vil dyste i de røde og hvide farver ved Wembley Park. Lige meget hvad vil det være en stor oplevelse at være med til AFL Europe Championship i London i oktober. Du skal nødigt gå hen og fortryde at du ikke kommer afsted, da der jo først er europæisk mesterskab om tre år. 

Sådan har nationerne klaret sig ved AFL Europamesterskabet

Der har været dalende interesse i mesterskabet. Der var otte deltagende nationer ved turneringens debut i 2010, mens der var seks deltagere i 2013 og det tal nåede ned på fire deltagere i 2016. 

Tyskland, Storbritannien, Irland og Sverige har været med alle fire gange, mens Danmark og Kroatien begge deltog i de to første udgaver. Derudover var Finland og Island også med ved Europamesterskabet i Danmark og Sverige i 2010. 

Nedenfor i tabellen kan du se hvordan de forskellige nationer har klaret sig ved AFL Europamesterskabet.

Nation201020132016
Irland12
Storbritannien321
Sverige 444
Tyskland763
Danmark23
Kroatien55
Island6
Finland

Irland har altså haft mest succes med at vinde de to første udgaver, mens Storbritannien gradvist er blevet bedre. Først vandt de bronze, derefter sølv og til sidst guld i London i 2016. Derfor er Storbritannien favoritter både som forsvarende mestre og værter, når der er AFL Europe Championship i oktober 2019. 

Finale resultater ved AFL Europe Championship

Irland har været i finalen alle tre gange, der har været AFL Europe Championship. I den første finale vandt de over værterne fra Danmark i opgøret der endte 68 – 51. I 2013 mødte de Storbritannien og vandt på ny, mens briterne lykkedes at hive guldet hjem i 2016. 

I 2010 spillede Sverige og Storbritannien bronzekamp. Her vandt svenskerne 39 -29. Sverige spillede derefter bronzekamp mod Danmark i 2013, men denne gang vandt danskerne. Sverige spillede også bronzekamp så sent som i 2016. Denne gang stod de overfor Tyskland, som vandt bronzemedaljen. 

Skriv et svar

Get Best Services from Our Business.