Home   Nyheder   Hvad Sker Der Lige Nu i AFL 2022 Sæsonen?

Hvad Sker Der Lige Nu i AFL 2022 Sæsonen?

Årstiderne er ikke fordelt på samme vis i Australien, som de er i Danmark. Derfor er fodboldsæsonen heller ikke struktureret på samme vis, som den er i Europa. I Australien er de fuldt i gang med 2022 AFL-sæsonen. Den startede den 16. marts og nedenfor kigger vi på hvordan det går indtil nu. 

Hvem Vinder AFL 2022?

Vi er lidt over halvvejs i sæsonen, når vi skriver denne artikel. I den første del af AFL-sæsonen spilles der 23 opgør. I den australske fodboldliga er der 18 hold, og otte af dem går videre til Finals series. Lige nu står Melborne som favoritter i vinderspil på AFL 2022 med mange mennesker, der satser på dem ved at bruge et Leo Vegas bonus

Hvem Går Videre Til Finals Series?

Det gode ved den australske fodboldliga er den tætte konkurrence. Man kan sige at 12 ud af de 18 hold, ligger i den øverste del af tabellen. Collingwood, Western Bulldogs, Gold Coast og Port Adelaide har mellem 24 og 32 point efter 14 kampe. Ligeledes har Richmond, Sydney og St Kilda 32 point efter de 14 opgør, og de ligger på henholdsvis sjette-, syvende- og ottendepladsen. Det betyder at de lige nu ligger til at gå videre til Finals series. 

På fjerde- og femtepladsen finder vi Geelong og Carlton med 36 point. Øverst i top-3 er der Fremantle på tredjepladsen, Melbourne på andenpladsen og Brisbane Lions på førstepladsen. Alle tre har 40 point på skrivende fod. 

Overraskelserne Indtil Nu

Sidste år endte Melbourne, Port Adelaide, Geelong, Brisbane Lions og Western Bulldogs på de øverste femte pladser i den rækkefølge. Derfor kan man sige at Carlton og Fremantle er overraskelserne indtil nu. Fremantle endte på 11. pladsen sidste år og Carlton endte på 13. pladserne og derfor gik de ikke videre til Finals series. Lige nu står de til at gå videre. 

Port Adelaide havde fx en trist start på sæsonen. De lagde ud med at tabe de første fem opgør. Dog skal det også siges at de startede sæsonen med at spille på Brisbane Lions og de mødte Melbourne i det tredje opgør. Dermed startede de sæsonen mod nogle af ligaens stærkeste hold. 

Western Bulldogs endte i top fem sidste år, og det kan de stadigvæk nå. Lige nu er de på 10. pladsen. Dog er der som sagt kun fire points forskel mellem holdene på pladserne fra nummer syv til 11 i tabellen. 

Kampen Om Førstepladsen

Melbourne vandt AFL for den første gang i 57 år i 2021. De havde også en imponerende start på sæsonen i 2022. Klubben vandt de første ti kampe. Dog skal de passe på, da de lige nu har været inde i en dårlig stime med tre tabte opgør i træk. Derfor er Melbourne nu på andenpladsen. 

Brisbane Lions, som endte på fjerdepladsen i 2021, er lige nu på førstepladsen. Klubben har ligesom Melbourne vundet ti opgør og tabt tre kampe. Det interessante er at på skrivende fod har de to hold endnu ikke spillet mod hinanden i denne sæson. De to opgør bliver meget vel afgørende, og blandt andet møder de hinanden i den sidste kamp i grundspillet. 

Optakt Til Finals Series

Naturligvis går holdene efter at vinde AFL-sæsonen, men det vigtigste er nok at gå videre til Finals Series. Der er fire runder. Først er er elimineringsfinalerne. Der går to hold direkte videre til ”Preliminary finals” og på den måde springer de semifinalerne over. De fire andre hold, som går videre fra elimineringsfinalerne, går videre til semifinalerne. Vinderne af de opgør, skal spille ”preliminary finals” mod de to førnævnte hold. 

Til sidst er der ”grand final” den 24. september på Melbourne Cricket Ground (MCG). I den forbindelse kan Melbourne muligvis genvinde trofæet på hjemmebane. Sidste år slog de Western Bulldogs i finalen. Dog venter der stadigvæk AFL-kampene i resten af grundspillet og derefter de indledende kampe i Finals Series, før vi ved hvem der ender i finalen.

Comments are closed.
Get Best Services from Our Business.